Over mij

Ik ben Marloes de Groot, getrouwd en moeder van 2 bijzondere meiden, ieder uniek met hun eigen kracht.

In mijn reis naar het worden van (kinder)-coach werd mijn verlangen om andere te begeleiden en te inspireren diep geworteld door mijn eigen jeugd ervaringen.

Als kind was ik gevoelig voor de subtiele signalen van liefde en waardering. Helaas leidde dit tot het misverstand dat ik geloofde dat liefde en waardering alleen verdiend kon worden door gehoorzaamheid.

Dit overtuigde mij ervan dat ik voortdurend ‘aardig’ moest zijn en mijn emoties moest onderdrukken.
Ik noemde dit het lieve meisjes syndroom. Het bracht perfectionisme en vermijding van conflicten met zich mee. Ik voelde mij gevangen en bang om mijn ware zelf te zijn, altijd bang om niet aardig gevonden te worden.

Totdat ik besefte dat mijn grootste tegenstander eigenlijk ikzelf was. Ik begon mij bewust te worden van mijn gedachten en gedragingen, waardoor ik deze kon veranderen.

Als gevoelig persoon leerde ik mezelf liefdevoller te behandelen en mijn brein beter te begrijpen.
Nu wil ik mijn kennis en vaardigheden delen, vooral met ouders van gevoelige kinderen en gevoelige individuen om innerlijke rust en zelfvertrouwen te vinden, in een wereld vol prikkels.