Helende Reis

Ik geloof niet in vuur bestrijden met vuur, maar met liefde. En dat is wat de Helende Reis van Brandon Bays doet. Het is met recht een Journey, een Helende reis. Omdat jij naar de diepste lagen van jouw pijn gaat en uiteindelijk landt in een onuitputtelijke bron van jouw essentie. Om bij deze onuitputtelijke bron te komen, zal jij door verschillende lagen van pijn en diepgaande emoties gaan.

Wanneer jij eenmaal bij de bron bent heeft dit een positieve impact en veranderd jouw leven drastisch. Het wordt vaak beschreven als thuiskomen. Jij voelt je hernieuwd, vrijer, meer open, meer bevrijdt van…. wat het ook is waar jij in vast zat. Het betreft een methode waarmee jij jezelf kunt genezen van levenslange emotionele en fysieke blokkades.

De werking van de Helende Reis: Gedurende het leven kun jij gebeurtenissen mee maken waarvan jouw emoties die daarbij aanwezig waren ingeslikt en verstopt hebt. Jij koos er op dat moment voor om die ingeslikte emoties niet meer te voelen en hebt uit zelfbescherming daarbij bepaald gedrag aangeleerd. De gebeurtenis en herinneringen krijgen een plek in jouw onderbewuste terwijl de ingeslikte emoties ergens in jouw lichaam opgeslagen worden. Dit valt aan de buitenkant niet te zien. Wat overblijft is een bepaald gedrag of emoties die onverklaarbaar zijn en eventuele fysieke problemen die zichtbaar zijn.: Helende Reis

Een gebeurtenis uit het verleden, waarvan alle herinneringen nog in het lichaam zit, draagt de emotionele en/of lichamelijke bagage met zich mee die daaraan verbonden zijn. Door een Helende Reis te maken ontdek jij de emoties die opgeslagen liggen in het lichaam en wordt jij uitgenodigd om deze te gaan voelen. Deze emoties die ingeprent zijn op celniveau, kunnen op die manier los gelaten en het lichaam voorgoed verlaten.

Het is mogelijk dat jij je tijdens een Helende Reis bewust wordt van een bijbehorende herinnering en dat is juist goed. Het geeft jou op dat moment de mogelijkheid om de weggestopte emoties verbonden aan de herinnering alsnog te uiten. Wanneer jij tijdens de reis alles hebt kunnen zeggen wat gezegd moest worden merk je dat er een innerlijke rust ontstaat, vergeving is hierbij een belangrijk proces.

Dit doet jouw lichaam bijna automatisch omdat jij de lading van de gebeurtenis afgehaald hebt. Jij stelt hiermee jouw lichaam in staat om verdriet, pijn en oude bagage definitief los te laten. Dat is de reden dat jij je na afloop van een Helende Reis zo bevrijd en opgelucht kunt voelen. Vandaar ook de naam ‘de Helende Reis’.

Voorbeelden van klachten voor een Helende Reis:

Angst(en)
Boosheid
Burn-out
Chronische klachten
Depressie
Eenzaamheid
Faalangst
Perfectionisme
Gevoel van afwijzing
Hoofdpijn klachten
Vermoeidheid
Somberheid
Vastgezette rouw en verlies.

Voor wie?

Eigenlijk kan iedereen een Helende Reis maken. Ook preventief kun je eens of meerdere keren per jaar een Helende Reis maken. Als behandelaar/coach begeleid ik jou daarbij op een prettige en veilige manier tijdens jouw Helende Reis en ga jij heel gemakkelijk mee.

Jij hoeft niets voor te bereiden of te doen.
De Helende Reis duurt gemiddeld 1,5 uur.

NB: wanneer je een psychiatrische diagnose hebt is de Helende Reis helaas geen geschikte werkwijze en vraag ik je hierover eerlijk met mij te zijn.

Na de Helende Reis raad ik jou aan om niet meteen op te gaan in de drukte van de dag. Jouw lichaam is aan het herstellen en heeft daarbij behoefte aan rust. Drink ook voldoende water zodat het lichaam haar afvalstoffen af kan voeren.

Als nazorg van een Helende Reis hebben wij naar behoefte nog telefonisch contact om te kijken hoe het met jou gaat en wat jij ervaart. En of er fysiek en/of emotioneel eventueel iets veranderd is in contact met anderen.

De Helende Reis is overigens geen vervanging van andere mogelijkheden van genezing, zowel op alternatief als regulier gebied.

Wil jij informatie of een Helende Reis voor jou iets kan beteken? Neem dan contact met mij op via info@krachtenevenwicht.nl